Ontwerpstudio Swelheim | grafisch ontwerp | visuele communicatie

Onder embargo

Het meeste van mijn werk is bedoeld om publiekelijk te maken en hiermee zichtbaarheid te genereren, de klantkeuze te beïnvloeden of een emotie op te roepen om een merk te versterken. Maar bij bepaalde opdrachten is de vormgeving net zo belangrijk maar niet bedoeld om extern te publiceren.

Ik ontwerp met enige regelmaat werk voor bijvoorbeeld overheidsinstellingen of financiële instituten onder embargo.

Vormgeven onder embargo komt wel met bepaalde voorwaarden. Zo word je soms van tevoren gescreend om met vertrouwelijke informatie te mogen werken en geldt er uiteraard een geheimhoudingsplicht op de verkregen informatie. Ik krijg regelmatig de vraag uit mijn omgeving of ik dan wel voldoende informatie heb om mij in te leven in de opdracht en of ik het niet jammer vind dat mijn grafisch ontwerp niet zichtbaar is.

Ik vind een ontwerp dat maar door een beperkte groep gezien wordt juist ook wel iets exclusiefs hebben. En uiteraard geef ik aan het visuele ontwerp van vertrouwelijke informatie dezelfde kwaliteit mee als gebruikelijk en is die evengoed creatief, veelzijdig, functioneel en overtuigend.

Heb jij nog documenten of ideeën die wel wat beeldende kracht kunnen gebruiken maar niet bedoeld zijn om openbaar te maken? Dan zijn die bij mij in vertrouwde handen!