Ontwerpstudio Swelheim | grafisch ontwerp | visuele communicatie

Maak visueel wat zichtbaar moet zijn

Het is niet meer de vraag of ze er mee te maken krijgen maar wanneer. Elke docent of leerkracht komt in zijn leeromgeving vroeg of laat in aanraking met tekenen van criminaliteit. Misschien nog niet bewust of duidelijk zichtbaar, maar het is er. Het jonge criminele netwerk ontstaat namelijk vaak op school dus ze moeten weten hoe dit te herkennen en wat ze er mee kunnen.

Fuik E-Book

Om professionals meer wegwijs te maken in wat er zich in de wereld van jongeren van nu afspeelt als het gaat om criminaliteit, hebben Wilma van Raalte (politie) en Martine Kroezen (STRDR) de handen ineen geslagen. Het resultaat: Fuik, een e-publicatie waarin de actualiteit wordt geschetst vanuit het perspectief van veiligheid in combinatie met de belevingswereld van jongeren. Fuik geeft inzicht en kennis waardoor signalen worden gezien, maar ook tools om te handelen.

Grafisch ontwerp

Het E-book Fuik heb ik eind 2021 ontworpen om tekenen van dit gedrag en middelen om hiermee om te gaan visueel te maken. Door met Wilma de problematiek en het denkproces te visualiseren heb ik de titel Fuik bedacht en hier een passend logo bij ontworpen, de tekst beeldend gemaakt met infographics en een sprekende layout vormgegeven. Tekst en beeld versterken elkaar door het pakkende digitale design. In 2023 lijkt dit onderwerp relevanter dan ooit, dus mocht je het E-book willen aanvragen dan kan dat via: Teamondermijning.nl

Wat wil jíj zichtbaar maken?

Heb jij nu ook een vraagstuk m.b.t. visuele communicatie of ben je toe aan een nieuwe huisstijl? Als grafisch vormgever help ik je zichtbaar te zijn, te bouwen aan een sterk merk. Het is een gezamenlijk proces waarbij jij een (nog) scherper beeld krijgt van jouw merkidentiteit, missie, visie en merkwaarden. Ik kom graag een kop koffie drinken om die inhoud een stukje mooier te maken!

 

RTV Oost publiceerde er dit stuk over: School als broedplaats voor criminaliteit: hoe herken je een ‘foute leerling’? – RTV Oost